За първи път в историята си Арда Кърджали се класира на финал за Купата на България.

Това стана факт, след като "сините" победиха с 1:0 като гост Славия и след 0:0 в първата среща, си осигуриха участие в големия мач.

Единственият гол на реванша в София вкара взетият през зимата от Левски защитник Алекс Петков. Той беше точен в 26-ата минута, след като засече  центриране от корнер на Иван Тилев.

Славия уцели две греди чрез Емил Виячки (7‘) и Владислав Узунов (73‘), а в 43-ата минута Димитър Рангелов изпусна дузпа. Ветеранът стреля слабо в долния ляв ъгъл и Иван Караджов спаси. Така повторният дебют на Златомир Загорчич начело на "белите" се оказа неуспешен.

В спор за трофея Арда ще срещне победителя между Лудогорец и ЦСКА, които се изправят един срещу друг утре в Разград. Първият мач на стадион "Българска армия" завърши 1:1.


Мачът започна добре за гостите и още в 5-ата минута Спас Делев пропусна да открие резултата от добра позиция. Само 180 секунди по-късно домакините удариха гредата след удар със задна ножица на Емил Виячки от точката за дузпата.

Последваха още няколко пропуска пред вратата на домакините, за да се стигне до гол за Арда в 26-ата минута след корнер. Синът на бившия играч на ЦСКА Милен Петков - Алекс беше най-добре пласиран в наказателното поле и вкара с крак за 1:0. 

После играта се успокои и нямаше чисти голови положения пред двамата вратари чак до 43-ата минута. Тогава Радослав Кирилов беше фаулиран в наказателното поле, реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа, но Димитър Рангелов я пропусна. Ударът не ветерана беше слаб и Иван Караджов отрази.

Минути след подновяването на играта гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Рангелов в наказателното поле, но съдията остана безмълвен.

После Славия опитваше да натисне, най-вече чрез Радослав Кирилов, но така и не достигаше до опасни удари. В 73-ата минута Владислав Узунов отправи бомбен шут, но топката срещна напречната греда.

До края не падна нов гол и Арда се наложи с 1:0, за да постигне най-големия си клубен успех.

Славия - Арда 0:1

Голмайстор: 0:1 Петков (26)

Славия: Вуцов, Александров, Христов, Виячки, Антовски, Вълчев, Сораков, Макрилос, Тасевски, Кирилов, Рангелов

Арда: Караджов, Желев, Делев, Руменов, Лозев, Петков, Мартинов, Тилев, Крумов, Котев, Йорданов