Крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо не преминава през най-добрия етап от своята кариера и в момента определено не е във форма.

Англичанинът изигра слаб мач срещу Хофенхайм в събота и логично беше заменен в средата на второто полувреме. Джейдън изглеждаше инертен и в играта му липсваше характерната острота.

Последното му попадение в Бундеслигата падна на 31 май, а в последните 9 мача на миналия сезон той се отличи само с хеттрик срещу Падерборн и една асистенция срещу Волфсбург.

В четирите мача от настоящия сезон британецът има само една асистенция на сметката си. По същото време миналата година той можеше да се похвали с гола и 5 асистенции.

Санчо завърши миналата кампания със 17 гола и 17 асистенции. О въвеждането на подробната статистика през 1992 година нито един играч на Борусия Дортмунд не е имал 34 точки по системата "Гол+Пас".

В момента обаче Джейдън е в "дупка". Срещу Хофе той направи общо два дрибъла, записа два удара към вратата и в осмата минута изпорти страхотно положение, завършвайки атаката с безобиден шут.

Според някои анализатори твърде вероятно е спадът във формата на Санчо да се дължи на проваления му трансфер в Манчестър Юнайтед и да е изцяло от психологически характер. "Червените дяволи" не изпълниха финансовите претенции на Борусия през лятото и бързакът остана в Дортмунд.