Вицешампионът Борусия Дортмунд победи Арминия Билефелд с 2:0 в мач от шестия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Шюко Арена". И двете попадения бяха дело на необичаен голмайстор - Матс Хумелс.

Голямата новина преди срещата беше отсъствието на головата машина Ерлинг Халанд заради контузия в коляното. Все пак "жълто-черните" успокоиха феновете си, че травмата на норвежеца е лека и той ще се завърне идната седмица.

Джейдън Санчо с глава и Марко Ройс с изстрел извън пеналта опитаха да наклонят везните в полза на гостите, но и двамата бяха отказани от вратаря Ортега. Като цяло Борусия имаше 6:2 удара през първата част и над 80% владеене на топката.

Осем минути след почивката Борусия поведе чрез Матс Хумелс, вкарал с глава след центриране от корнер на Санчо и лекото отклоняване на Тома Мюние. Интересното е, че германецът се разписа във втори пореден кръг по идентичен начин, след като наказа и Шалке.

Новата "голова машина" на Борусия продължи да бележи. В 71-ата минута Хумелс отново реализира с глава, засичайки от границата на малкия пеналт центрирането отдясно на Марко Ройс.

Така момчетата на Люсиен Фавре събраха 15 точки (колкото има и лидерът Байерн), качвайки се на втора позиция. Арминия е 14-и с 4 пункта на сметката си. Любопитното е, че това беше първи успех на вицешампионите в Билефелд за последните седем визити.

Арминия Билефелд - Борусия Дортмунд 0:2

0:1 Матс Хумелс - 53'
0:2 Матс Хумелс - 71'