Борусия Дортмунд очаквано победи Брюж с 3:0 в среща от група "F" на Шампионската лига, играна на стадион "Сигнал Идуна Парк". 

Вестфалци имат 9 точки на върха и практически са с единия крак на осминафиналите. Брюж е трети с четири пункта, зад втория Лацио (8 точки), който днес победи опашкаря Зенит с 3:1.

"Жълто-черните" натиснаха още от самото начало и логично поведоха в 18-ата минута чрез Ерлинг Халанд, който торпилира този противник два пъти и на белгийска земя в началото на месеца. Норвежецът получи подаване от Джейдън Санчо и завърши хладнокръвно с плътен диагонален изстрел с левачката.

Чак в средата на първата част Брюж сътвори нещо опасно, но Вормер направи пропуск. Борусия отново се втурна напред, но първо Дели блокира Халанд, а след това и шутът на Дилейни беше отклонен.

Още един удар на Дилейни беше спасен, но в последната минута на първата част Санчо успокои своите с перфектно изпълнен пряк свободен удар. Англичанинът заложи на плътен удар, намирайки горния ляв ъгъл.

Четвърт час след подновяването на играта Халанд заби втория си гол в мача. Той отново вкара по диагонала, но този път стреля от по-неудобна позиция около дясната греда след грешка на отбраната на гостите.

Към края на мача таранът беше заменен от Марко Ройс, а треньорът Люсиен Фавре и шефът по лицензите в Дортмунд Себастиан Кел направиха интересни закачливи жестове към Ерлинг. Бившият капитан на Борусия се усмихна и попита "Само два?", показвайки два пръста, след което двамата се прегърнаха.

 

Брюж така и не успя да намери сили и креативни решения поне за почетно попадение, а момчетата на Фавре умело запазиха комфортния си аванс, без да хвърлят големи усилия. По този начин германският вицешампион е с единия крак на осминафиналите, нуждаейки се само от точка в оставащите си два мача в групата.

 

Борусия Дортмунд - Брюж 3:0

1:0 Ерлинг Халанд - 18'
2:0 Джейдън Санчо - 45'
3:0 Ерлинг Халанд - 60'