Борусия Дортмунд и Майнц завършиха 1:1 в двубой от 16-ия ръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Марко Ройс изпусна дузпа, а гостите уцелиха две греди след почивката.

Още в третата минута головата машина на Борусия Ерлинг Халанд превзе вратата на съперника, но попадението не беше признато заради засада на Тома Мюние. Малко по-късно Буркхардт завърши при първата опасна акция на гостите, но топката намери външната част на мрежата.

Последва много силен период на домакините, при който вратарят Робин Центнер трябваше да се намесва на няколко пъти, а след половин час игра Джъд Белингам нацели гредата. "Жълто-черните" владееха топката в близо 70% от времето и доминираха, но точно преди паузата Роман Бюрки трябваше да отрази тупалка на Куаисон.

Десетина минути след началото на второто полувреме Майнц сензационно поведе при солова акция на Левин Йозтунали. Внукът на легендата Уве Зелер напредна и заложи на силен далечен изстрел, при който топката влетя в горния десен ъгъл.

Борусия очевидно не можеше да излезе от вцепенението си, защото в средата на втората част Александер Хак нацели напречната греда. 

В 73-ата минута обаче Майнц беше обграден и се пречупи за минута. Топката не беше изчистена добре и Тома Мюние изравни с мощен изстрел, а една минута след това белгиецът беше съборен в пеналта - дузпа! Марко Ройс пое отговорността, но пропусна с шут покрай лявата греда!

Дани Латца можеше да върне преднината на Майнц, но уцели втора греда за своя отбор в мача. До края домакините се опитаха да наложат натиск, но така и не стигнаха до чисто голово положение.

Борусия Дортмунд остана четвърти с 29 точки, докато Майнц се качи на предпоследното място с актив от седем точки...


Борусия Дортмунд - Майнц 1:1

0:1 Левин Йозтунали - 57'

1:1 Тома Мюние - 73'


Пропусната дузпа: Ройс - 76'