Борусия Дортмунд е наясно, че трудно ще задържи Ерлинг Халанд на "Сигнал Идуна Парк" и през следващия сезон с оглед сериозния интерес към него. Германският клуб определи цена, срещу която е склонен да продаде норвежкия нападател през летния трансферен прозорец.

"Жълто-черните" са готови да продадат Халанд, ако в клуба постъпи оферта от порядъка на 115 милиона евро.

Преди няколко дни агентът на футболиста - Мино Райола, заяви, че само десет клуба могат да си позволят да купят 20-годишния голмайстор.

Солидна във финансово отношение оферта ще бъде сериозно изкушение за "Бе Фау Бе" особено на фона на пандемията и финансовите загуби.

"Ясно е, че Халанд няма да избере кой да е клуб след времето си в Дортмунд. Аз не мога да посоча десет клуба, а Райола трябва да прави такива твърдения от време на време, това е нормално. Щастливи сме, че Ерлинг е при нас, бележи голове и доказва колко е ценен.

Мога да кажа, че ние продължаваме по нашия план свързан с него и смятам, че той се чувства много комфортно при нас," заяви спортният директор на клуба Михаел Цорк.

Сериозен интерес към норвежката сензация проявяват грандовете Манчестър Сити, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Барселона.