Борусия Дортмунд се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Германия, след като победи Борусия Мьонхенгладбах с 1:0 като гост в четвъртфинален сблъсък.

Още във втората минута Гладбах можеше да открие резултата на своя стадион "Борусия Парк". Йонас Хофман центрира отдясно и Маркюс Тюрам се размина с топката, за радост на гостуващия отбор.

Страхотна възможност преди десетата минута имаха и вестфалци. Този път обаче с кълбото се размина капитанът Марко Ройс, макар и в опит за стрелба. 

Десетина минути преди почивката Аласан Плея шутира, но беше блокиран от Томас Дилейни и вратарят Марвин Хитц улови. На отсрещната врата се откри най-добрата възможност в мача до момента, но Ерлинг Халанд беше поставен под напрежение от Елведи и пропусна.

В добавеното време на първата част топката се озова в мрежата на "жълто-черните", но голът не беше признат заради засада на Тюрам.

Десетина минути след почивката и попадение на гостите не беше признато, тъй като преди гола си Ерлинг Халанд бе извършил нарушение срещу Бенсебайни После Бенсебайни беше отказан в пеналта на Дортмунд от Хитц.

В средата на второто полувреме вицешампионите поведоха след мълниеносна контраатака. Марко Ройс получи от Халанд, намери Джейдън Санчо и той матира вратаря на "жребчетата" Тобиас Зипел.

В заключителните минути Гладбах беше прекалено пасивен. Шут на Халанд беше спасен от вратаря на домакините, после и Хумелс пропусна добра възможност.

Чак в 89-ата минута Закария пробва стрелба, но тя се оказа неточна. Същото стори и Лайнер дълбоко в добавеното време.

 

Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 0:1
0:1 Джейдън Санчо - 66'

Червен картон: Дахуд (Дортмунд) - 93'