Изпадналият от елита Шалке стигна до сензационна победа с 4:3 над гостуващия Айнтрахт Франкфурт, който е един от борещите се участие в Шампионска лига следващия сезон, в мач от предпоследния 33-и кръг в германското футболно първенство.

Головете за домакините отбелязаха Клаас Ян Хунтелаар в 15-ата, Бленди Идриси в 52-ата, Флориан Флик в 60-ата и Матю Хопи в 64-ата минута, а за гостите точни бяха Андре Силва в 29-ата и 73-ата и Еван Н’Дика в 51-ата минута.

Шалке вкара първия гол в 15-ата минута, когато Хунтелаар излезе сам срещу вратаря и бе фаулиран. Нидерландският нападател застана зад топката, но вратарят Кевин Трап първоначално отрази удара и едва при добавката Хунтелаар вкара - 1:0.

Айнтрахт изравни в 29-ата минута чрез Андре Силва, който се възползва грешка на вратаря на домакините излязъл напълно неразчетено при центриране на Амин Йонес, не успя да достигне до топката и тя попадна в португалеца пред напълно опразнената врата, информира БНР.

Играчите на Ади Хютер осъществиха пълен обрат в 51-ата минута, когато Еван Н’Дика надскочи всички след корнер и отбеляза за 2:1. Радостта на гостите обаче трябва само около минута - отлично двойно подаване между Хунтелар и Бленди Идриси изведе последният сам срещу вратаря Кевин Трап и не пропусна да се разпише за 2:2.

“Кралско сините” успяха да поведат в 60-ата минута, когато отново отлична преса в средата на терена даде възможност да напреднат бързо в числено превъзходство, а Матю Хоуп изведе перфектно Флориан Флик очи в очи с Трап и той не сгреши за 3:2.

Три минути след това домакините отбелязаха и четвърто попадение - отлична комбинация на левия фланг изведе Матю Хоуп в отлична позиция, той напредна, влезе в наказателното поле и се разписа за 4:2.

В 72-ата минута Айнтрахт отново намали преднината отново на един гол - Андре Силва се разписа след хубаво центриране, което причини суматоха в наказателното поле и португалеца се оказа най-съобразителен.

С тази загуба тимът от Франкфурт остана пети в класирането с 57 точки, на една от Борусия (Дортмунд), а Шалке изпадна във втора Бундеслига.