Борусия Мьонхенгладбах удари Борусия Дортмунд с 1:0 в блед мач от шестия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Борусия Парк".

"Адашите" изиграха изключително скучно първо полувреме, в което беше отправен един-единствен точен удар - попадението на Денис Закария в 37-ата минута.

За капак гостите останаха с човек по-малко три минути по-късно, когато бившият халф на Гладбах Махмуд Дахуд получи втори жълт картон и пое към душовете.

Кошмарът за Дортмунд се разгърна още преди мача, защото звездите Марко Ройс и Ерлинг Халанд влязоха в лазарета. Капитанът получи контузия в коляното, а таранът - мускулна травма.

"Жълто-черните" продължаваха да се мъчат с необичайната си предна линия, съставена от Дониел Мален, Юсуфа Мукоко и влезлите като резерви Торган Азар и Ансгар Кнауф. Двайсетина минути преди края на редовното време вестфалци все още бяха без точен удар.

Домакините изглеждаха малко по-опасни, но и те не демонстрираха някакво високо ниво, с което да "убият" объркания си противник. В 74-ата минута Закария можеше да вкара още веднъж, но вратарят Кобел спаси.

В добавеното време стражът на Гладбах Ян Зомер отрази техничния удар на Нико Шулц, а в опита си за добавка отблизо Азар засече неточно с глава. Куриозното е, че шутът на Шулц се оказа първият и последен точен такъв за дортмундци днес.

Така Борусия Мьонхенгладбах събра 7 точки и се изстреля на 11-о място, докато Борусия Дортмунд падна на четвърта позиция с 12 пункта и вече изостава с четири от хегемона и лидер Байерн Мюнхен.

 

Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 1:0

1:0 Денис Закария - 37'