Санкт Паули хвърли бомбата за Купата на Германия, детронирайки Борусия Дортмунд в осминафинален мач на стадион "Милернтор Щадион".

Лидерът във Втора Бундеслига постигна истинско чудо през първото полувреме, в което отправи само един точен удар, но пък се оттегли на почивката със сензационен аванс от 2:0.

Етиен Амениидо откри резултата още в четвъртата минута след асистенция на Марсел Хартел, а пет минути преди края на първата част Аксел Витсел си заби нещастен автогол.

Носителят на трофея направи всичко по силите си да се върне в двубоя и отправи пет точни изстрела за първите 45 минути, но нито един от тях не влезе в очертанията на вратата, въпреки звездната формация на Марко Розе. За капак Марко Ройс, Ерлинг Халанд и компания владееха топката в 2/3 от игровото време.

Едва вторият точен удар за домакините можеше да им даде класически аванс, но прекрасният удар с глава на Гуидо Бургщалер беше спасен в последния момент от Грегор Кобел. 

Така дойде 58-ата минута, в която Ерлинг Халанд намали от дузпа, маркирана за игра с ръка на Яков Медич в пеналта на северняците. Малко след това норвежецът вкара още веднъж, но голът беше отменен заради опасна игра на Джуд Белингам в атака.

Борусия напълно взе инициативата в заключителната част на срещата и играта се водеше най-вече в половината на Санкт Паули, чиито играчи обаче се отбраняваха смело и задружно.

Санкт Паули не беше минавал втори кръг в турнира от 2006 година насам, когато достигна и до единствения си полуфинал (загубен с 0:3 от Байерн Мюнхен). За първи път пък от 2007 година насам четвъртфиналите за Купата на Германия ще бъдат без Байерн и Борусия Дортмунд.

 

Санкт Паули - Борусия Дортмунд 2:1

1:0 Етиен Амениидо - 4'
2:0 Аксел Витсел - 40', автогол
2:1 Ерлинг Халанд - 58', дузпа