Българският нападател Валери Божинов не се страхува от коронавируса, въпреки че живее и тренира в Италия. Страната е сред най-засегнатите от заразата и се бори с тежкото положение.

Футболистът носи екипа на втородивизионния Пескара, но сезонът в Серия "Б" също беше прекъснат, а тренировките преустановени. За да не губи форма, Божигол е решил да се подготвя сам.

Българинът всеки ден провежда самостоятелни занимания на плажа. Той използва факта, че живее близо до Адриатическо море и използва предимствата на крайбрежието. 

Откритите ветровити пространства се считат за сравнително безопасни. Още повече, че по това време от годината плажът край Пескара е пуст и няма струпване на хора.

Валери залага на клекове, както и кратки спринтове на пясъка. Край него, разбира се, има и футболна топка. Договорът на играча бе до лятото, но предвид усложнената обстановка, не се знае как ще се процедира и кога сезонът ще бъде доигран.

"Навън хората са с маски и ръкавици. По улицата почти няма хора и коли. Неприятно е, но това е положението", разяснява Божинов, цитиран от "България днес". 

Той обяснява, че в магазините в Пескара засега има всякаква стока и е сравнително спокойно. Отборът на Валери е поставен под карантина, тъй като цели 13 негови съотборници бяха болни. Вирусът за щастие не засегна българина. Той одобрява крутите мерки и спирането на футболните първенства.

"Като има коронавирус, няма как да се играе футбол. Всеки има семейство. Нормално е да си пази здравето, да не хване тоя коронавирус и да го пренесе. Трябва да седим вкъщи и да изчакаме", добавя Божинов.