Галерия

Съпругата на бразилската футболна звезда Луис Адриано - Екатерина Дорожко, направи шокиращо разкритие. Руската манекенка е получавала смъртни заплахи. Причината е, че се е омъжила за цветнокож.

Жената на футболиста обяви подкрепата си за протестиращите по света след смъртта на Джордж Флойд в интервю. Именно в него разкри, че е получила заплахи за смърт, когато се вдигна сватба с Адриано миналата година.

Екатерина Дорожко започна да се среща с бившия нападател на Спартак (Москва) по време на двугодишния му престой в руската Висша лига. След това замина с него за Бразилия, когато Адриано премина в Палмейрас миналото лято.

"В началото, когато ходех на мачовете там, хората имаха смелостта да викат "Виж, рускинята идва, хахаха" - сподели моделката, цитирана от "България днес". 

"В продължение на дълго време всеки ден получавах съобщения, в които ме заплашваха със смърт, пожелаваха тежка болест на родителите ми и обещаваха да ме намерят и да ме бият и много други ужасни неща, защото съм женен за чернокож. Имам късмет, защото съм със стоманени нерви и спрях да обръщам внимание."

"Сърцето ме боли заради това, което се случва по света - обяви тя. - Благодаря на родителите си за образованието и представата ми за света. Никога не съм разделяла хората по цвят на кожата, цвят на косата или статус. За мен всички сме еднакви."

"Половината от семейството ми са черни и ги обичам всички толкова много. Страхувах се, че няма да ме приемат, защото съм рускиня и имам различен манталитет и целият ми живот е много различен. В крайна сметка любовта и приятелството не знаят цвят", завърши палавницата.