Бившият №1 в тениса публикува снимка, на която с жена му карат сноуборд и надпис: „Двама души с празни гнезда се опитват да се справят с живота“. Кадърът най-вероятно е направен в Айдахо, където звездите притежават огромен хотелски комплекс.

50-годишният Андре и Щефи (51) отглеждаха сина си Джейдън и дъщеря си Джаз Ел в семейната къща в Лас Вегас, но сега те са отлетели в различни посоки. 19-годишният Джейдън Гил преследва кариера на бейзболист и замина да учи в престижния университет на Южна Калифорния (USC), пише "Монитор".

Той отдавна си има сериозна приятелка – Рийз Ходап, която е родом от Вегас, но следва в Сан Диего и също остана далеч от Джейдън. По този повод тя написа в коментар към снимката на Андре и Щефи: „Бройте и мен в опита ви да се справите“.

17-годишната Джаз Ел пък се е посветила на хип-хоп танците и на модата. В нейно отсъствие и в това на сина им Агаси се захвана да тренира сина на бившия си колега Петер Корда – Себастиан. Носителката на 22 титли от Големия шлем пък се е посветила на фондацията.

Криза

Общата им фотография, на която двамата греят в усмивки, изпрати ясен сигнал, че бракът им не е приключил. Неотдавна в германските медии плъзнаха слухове, че те са пред развод и са заживели отделно: Андре е останал в Лас Вегас, а Щефи се е преместила в старото си убежище в Маями. Германката се беше оттеглила там през 2001 г. заради криза в отношенията им с Агаси малко след сватбата им.

В последните месеци напрежение във фамилията внася и племенникът на осемкратния шампион от Шлема – Скайлар, когото той приюти в дома си. 34-годишният мъж категорично е бил изгонен от майка си Рита, която е най-голямата от тримата братя и сестри на Андре. Рита беше последната от шест съпруги на легендата Панчо Гонсалес (1928-1995), който е бил неин треньор по тенис.

60-годишната Рита обаче е бясна от решението на Андре да се погрижи за сина й. Тя дори заплаши брат си в социалните мрежи: „Иска ми се пламъци да погълнат всичко във Вегас. Ти си отговорен за падението ми. Свърши се. Семейството ми умря за мен. Вече не съм добър човек. Аз съм картечница!". Тези думи бяха разтълкувани като заплаха за смърт в САЩ, макар че полицията още не е замесена. Агаси и Граф бяха предупредени да са внимателни, въпреки че Рита живее на повече от 2000 мили, в Остин, Тексас.