Племенникът на футболната легенда, герой от САЩ`94 Петър Михтарски - Сотир Въчков, бе пребит в района на Младежкия дом в Благоевград снощи, съобщава struma.com.

С хематоми по лицето битият е прегледан в Спешен център Благоевград и освободен за домашно лечение, а биячът бизнесменът, собственик на производствени цехове в областния център Йордан О. е задържан и след разпит е освободен.

Екшънът се разиграл след разпра между Въчков и бизнесмена за невърнат дълг. С оправданието, че ще спечели голяма сума от залози на мачове, Въчков взел 25 000 лева от Йордан О, с уговорката да ги върне още преди месеци.

Когато срокът изтекъл Въчков започнал да шикалкави и да се крие. До снощи, когато двамата се срещнали в близост до таксиметровата пиаца при Младежкия дом. Няколко минути разговор и след това последвал боя.

Първоначално в полицията е подаден сигнал за грабеж Въчков твърдял, че е нападнат, че телефонът му е откраднат, и че е заплашен с пистолет. Когато обаче дошъл на себе си след прегледа в Спешното разкрил пред полицаи от второ ПУ на МВР Благовеград, че спорът е заради пари, които той дължи. Признал е за дълга, а бият е признал, че го е набил заради арогантно поведение.

Търси си парите спешно, а Въчков няма откъде да му ги даде. По данни на разследващите Сотир Въчков имал и други неплатени дългове към благоеградчани. Припомняме, че Въчков не за първи път е обект на побой.

Преди време младеж го наби заради момиче, което закачал брутално в една от местните дискотеки. Въчков имаше и фирма, която преди време бе обявена като длъжник и предадена в ръцете на съдия изпълнител.