Лионел Меси се наслаждава на един от най-силните периоди в кариерата си след световната титла в Катар и наградата The Best на ФИФА.

За да ги отпразнува, седемкратният носител на "Златната топка" си направи още една татуировка. Феновете веднага я забелязаха и разпространиха, опитвайки да разкрият значението ѝ.

На левия си крак геният от Росарио вече има карта "Петте чаши". Тя илюстрира успехите с Аржентина, които му липсваха и той преследваше дълго време, преди да започне да ги постига през 2021 г. с Копа Америка, последвана от триумфа на мондиала.

5 е специално число за Меси - номерът, който той е носил в началото на футболния си път. В интервю пред TyC Sports, световният шампион сподели колко е важна петицата за него - толкова членове има семейството му.

В документалната поредица "Към вечността: Шампиони на Америка" аржентинските национали трябваше да познават карти и Меси се спря именно на петицата. Част от съотборниците му решиха да си татуират номер 5, вярвайки, че ще им донесе късмет.

Тогава в играта участваха Джовани Ло Селсо, Николас Отаменди, Алехандро 'Папу' Гомес, Анхел Ди Мария и Серхио Агуеро, съобщава btvsport.bg.