Верона – Интер, мач от 31-ия кръг на Серия "А", ст.: "Марк’Антонио Бентегоди", начало: 22.45 часа наше време

Вероятни състави:

Верона: Силвестри, Рахмани, Кумбула, Емпереур, Фараони Песина, Амрабат, Лазович, Дзакани, Борини, Ди Кармине
Треньор: Иван Юрич

Интер: Ханданович, Годин, Де Врай, Шкриняр, Кандрева, Брозович, Галярдини, Йънг, Ериксен, Санчес, Лукаку
Треньор: Антонио Конте

Прогноза на Gol.bg:

Интер гони задължителна победа на стадион "Марк’Антонио Бентегоди", за да си върне 3-то място в Серия "А", което в момента се заема от Аталанта. Верона пък е на 9-та позиция и успех над "нерадзурите" ще запази живи мечтите за участие в Лига Европа през следващия сезон.

Добрата новина за Иван Юрич е завръщането на Софиан Амрабат. Той пропусна загубата с 0:2 от Бреша в миналия кръг заради мускулен проблем. Сега мароканският национал е готов на 100%. Очаква се Амрабат да заеме мястото на опитния Мигел Велосо в средата на терена. Там ще действа и Матео Песина.

За Интер след наказание се завръща Милан Шкриняр. Той ще стартира мача в схема 3-5-3. До него в защита Антонио Конте най-вероятно ще заложи на Диего Годин и Стефан де Врай. Аут за "нерадзурите" са санкционираните Алесандро Бастони и Данило Д’Амброзио. С контузии са Николо Барела и Стефано Сенси.

Дилемата пред Конте е на кого да заложи до Ромелу Лукаку в атака – Лаутаро Мартинес или Алексис Санчес. Чилиецът започва да напомня на най-добрите си години от Барселона и Арсенал. Той впечатли при победата с 6:0 над Бреша с две асистенции и гол. Мартинес пък се представи слабо при изненадващата загуба с 1:2 от Болоня на "Джузепе Меаца", изпусна дузпа и най-вероятно тази вечер ще е резерва.

По-рано през сезона Интер победи Верона с 2:1 и не е губил от този съперник от 1992 г. От тогава се изиграха 18 мача помежду им във всички турнири, от които "синьо-черните" спечелиха 15 и 3 завършиха наравно. През този сезон "жълто-сините" обаче са 5-ия най-силен домакин в калчото: 8 победи, 3 ремита и 4 поражения.

Хегемонът Ювентус вече си изпати на "Марк’Антонио Бентегоди" – 1:2, и нашата прогноза е, че мачът няма да е никак лесен за Интер. Но в последните си 10 визити на този съперник миланци и тръгнаха като победител 7 пъти, 2 мача завършиха наравно и Верона спечели 1.

Очакваме Интер да спечели трудно.

Прогноза: Верона – Интер 1:2