Ювентус - Аталанта, мач от 32-рия кръг на Серия А, стадион “Алианц Стейдиъм”, 22:45 ч. българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Ювентус приема един от най-добрите отбори в Италия този сезон, след като записа донякъде изненадваща загуба в предишния кръг. Кристиано Роналдо и компания водеха с 2:0 като гост на Милан, но допуснаха фамозен обрат до 2:4. Аталанта пък се представя много постоянно и победата с 2:0 над Сампдория бе 9-та поредна за тима в Серия А.

Въпреки загубата Ювентус продължава да държи здраво в ръцете си титлата на Калчото. Тимът на Маурицио Сари има 7 точки аванс пред втория Лацио и 9 пред Аталанта. Торинци са повече от убедителни на свой терен, като спечелиха 14 от 15-те си домакински мача и все още нямат загуба.

Формата на Аталанта също е впечатляваща. Тимът от Бергамо е в серия от 11 поредни победи във всички турнири, включително 9 в Серия А. През миналия сезон воденият от Джан Пиеро Гасперини отбор завърши на третото място, а сега поглеждат към второто. Не е изключено Аталанта да влезе дори в битката за титлата, но за целта е нужна победата довечера.

Последната загуба на бергамасци е от 20 януари, а в този период те вкараха 85 гола, с цели 20 повече от Ювентус. Освен това тимът ще играе и в четвъртфиналите в Шампионската лига, където ще срещне ПСЖ.

Ювентус бяха без двама от основните си футболисти срещу Милан, но сега изтърпелите наказания Пауло Дибала и Матайс де Лихт се завръщат в състава. Извън строя остават Сами Кедира, Матия Де Шилио и Мерих Демирал, докато Алек Сандро може да бъде върнат в състава, след като се възстанови от контузия в коляното.

За Аталанта в игра се завръща бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино, който бе наказан за мача със Самп. Така Гасперини ще разполага с най-доброто. Йосип Иличич се върна на терена в предишния мач след контузия в глезена. Най-вероятно като титуляр ще започне и Марте де Роон.

Резултат: 1:1