Арсенал – Ливърпул, мач от 36-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс“, 22:15 часа, съдия Пол Тиърни

Наказан за Арсенал: Нкетиа
Контузени за Арсенал: Йозил, Мари, Лено, Мартинели, Чеймбърс
Контузени за Ливърпул: Хендерсън, Милнър, Матип

Прогноза

Арсенал и Ливърпул преживяха разочарование в последните си мачове, така че сега ще се опитат да се върнат на победния път в този класически сблъсък за английския футбол. 

Добрата серия на Артилеристите бе спряна в дербито срещу Тотнъм, въпреки че отборът доминираше сериозно. Грешките в защита обаче, отново се оказаха фатални, а и в сблъсъка с шампионите е ясно, че отбраната на домакините ще има сериозни проблеми. 

Скоростта в действията на мърсисайдци е едно от най-големите им предимства и при положение, че Мустафи, Давид Луис и Сеад Колашинац са доста несигурни и склонни на неточности, за гостите със сигурност  няма да липсват шансове предвид уменията на Мане, Салах, както и на крайните защитници. 

Ливърпул неочаквано се спъна у дома срещу Бърнли в събота и макар и тимът  да не играе със същата отдаденост, както преди да спечели титлата е ясно, че класата на отбора е огромна. 

Хората на Юрген Клоп доминират в това съперничество напоследък, като нямат загуба от Арсенал вече в 9 поредни мача, от които спечелиха 5 и не са губили от този съперник от април 2015-а. В Северен Лондон те са без поражение в 4 последователни гостувания, но в само в едно от тях постигнаха успех. 

Освен това отборът може да направи нещо, което не е поститал от сезон 1932-33, когато за последно спечели всичките си мачове през сезона в столицата, след като вече триумфира в предишните си 4 визити в Лондон през  кампанията. 

Хубавото за Арсенал е, че тимът създава положения и бележи голове. Александър Лаказет отново би трябвало да стартира и с Пиер-Емерик Обамеянг и Никола Пепе домакините ще имат своите шансове. 

Мачът предполага голове и интересни ситуации, но вероятността за победа на Ливърпул е по-голяма. Причината за това естествено са трудностите на Арсенал в защита, които и сега е много вероятно да са фатални срещу добре смазаната машина на Юрген Клоп. 

Резултат: Арсенал – Ливърпул    2:3