ЦСКА – Лудогорец, мач от 6-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Българска армия", начало: 20.30 часа

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Санкаре, Юга, Белтраме, Йомов, Енрике, Соу
Треньор: Стамен Белчев

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Сантана, Баджи, Чибота, Каули, Текпетей, Кешеру
Треньор: Станислав Генчев

Прогноза на Gol.bg:

Двата основни претенденти за титлата се изправят един срещу друг тази вечер. Преди дербито ЦСКА има 11 точки, докато Лудогорец е с 12 и успехът ще е по-важен за "червените". Отборът на Стамен Белчев със сигурност ще е в приповдигнато настроение, след като в четвъртък елиминира БАТЕ Борисов от 2-ия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Освен това ЦСКА се намира в серия от 5 поредни победи у дома и ще се опита да я удължи. Интересното е, че "армейците" никога не са подчинявали Лудогорец вкъщи от мач за първенство – 10 равенства и 4 загуби. Иначе последните 5 мача между двата отбора завършиха наравно – четири пъти 0:0 и 1:1 в последния сблъсък в Борисовата градина. Въобще, разградчани не са печелили в София в последните си 6 гостувания. Последните 5 двубоя отново завършиха без победител, а през 2017 г. ЦСКА се наложи с 2:1 за Купата след продължения.

Проблемите пред Стамен Белчев са подобни на тези от четвъртък срещу БАТЕ. Аут за срещата е Иван Турицов, който е с контузия от края на август в домакинството на Славия. Той може да липсва за дълго. Мястото му на десния фланг на отбраната отново ще заеме Пламен Гълъбов. Водещият халф на червените Тиаго Родригес продължава да не е готов за пълноценни 90 минути. И треньорът до последно ще се чуди дали да започне с него, или да го пусне през втората част. Ако Тиаго не стартира, то в полузащитата ще са Жеферсон и Юга, а пред тях ще играе Санкаре. По-вероятно е обаче Тиаго да започне мача. 

Лудогорец идва на "Армията" без треньора си Павел Върба. Той е хоспитализиран, защото лекува дълбока венозна тромбоза – повече от сериозна диагноза. Наставления край тъча ще дава Станислав Генчев, за когото това няма да е новост. Той обича да залага на "старите кучета". Очаква се Кешеру да води атаката за сметка на Марин. Ако Каули и Текпетей не са напълно възстановени от леките си травми, няма да е изненада Елвис Ману да започне като титуляр.

Нашата прогноза е, че двата отбора няма да се победят и този път.

Прогноза: ЦСКА – Лудогорец 1:1