Брайтън – Манчестър Юнайтед, мач от 3-ия кръг на Висшата лига, стадион „Амекс“, 14:30 часа, съдия Крис Кавана

Наказан за Брайтън: Бисума
Контузени за Брайтън: Уолтън, Искиердо, Андоне
Контузени за Ман Юнайтед: Туанзебе, Джоунс

Прогноза

Стартът на сезона бе крайно разочароващ за Манчестър Юнайтед и сега тимът ще иска бързо да забрави разочарованието при гостуването си на Брайтън. 

Загубата от Кристъл Палас показа, че Червените дяволи  има много какво да подобряват, след като нито в нападение, а още по-малко в защита, отборът бе на ниво. 

Срещу Лутън за Купата на Лигата съставът постигна успех с 3:0, но пак трябваше да трепери до последно, преди да си гарантира триумфа с 2 късни попадения. Оле Гунар Солскяер едва ли ще направи промени в атаката, където все пак Мейсън Грийнууд може да стартира. В защита обаче е твърде вероятно Ерик Баи да замени Виктор Линдельоф. 

Чайките от своя страна оставиха зад себе си поражението от Челси в първия кръг, печелейки категорично срещу Нюкасъл и ще бъдат със самочувствие. Мениджърът Греъм Потър определено изгражда отбор със стил, който ако намали грешките и добави още малко класа, ще бъде много труден за преодоляване. 

Засега обаче, Брайтън отстъпва на големите, въпреки че бе с 3 поредни победи у дома над Ман Юнайтед преди да загуби с 0:3 от съперника през лятото, когато миналия сезон се доиграваше. Тогава обаче много спорна дузпа, спечелена от Бруно Фернандеш, бе ключова. Домакинската форма на състава обаче, е крайно разочароваща – 1 победа във Висшата лига през 2020-а в 10 мача, от които бяха загубени 5. 

Затова и Юнайтед е абсолютен фаворит още повече, че тимът от „Олд Трафорд“ ще се стреми да покаже, че случилото се на старта е било случайност. Играта трябва да е много по-добра, отколкото бе в миналия кръг, а и като гост серията без загуба достигна до 7 мача, от които бяха спечелени 5. 

При всички положения нервност в представянето на гостите може би ще има, но индивидуалните качества трябва да надделеят и да изведат тима до победа. Брайтън не трябва да греши, за да се надява на нещо от мача, но дори и да го постигне, Червените дяволи би трябвало да наложат волята си и да стигнат до първия си триумф за сезона. 

Резултат: Брайтън – Манчестър Юнайтед    1:2