Челси – Тотнъм, мач от 10-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж”, 18:30 часа, съдия Пол Тиърни

Контузени за Тотнъм: Алделвайрелд, Ламела

Прогноза

Челси и Тотнъм излизат един срещу друг в ключов двубой от челото на класирането във Висшата лига, като и двата състава са в отлична форма напоследък и ще искат да покажат, че са сериозни претенденти за титлата. 

Сините са в серия от 6 поредни успеха във всички турнири, от които 3 в първенството, а Шпорите спечелиха предишните си 5 мача, като от тях 4 бяха в шампионата. Домакините са в пълен състав, докато за гостите важната липса е в защитата, където Алделвайрелд няма да е на разположение. 

Голямата интрига разбира се е сблъсъка между треньорите – Жозе Моуриньо и бившия му възпитаник Франк Лампард. Преди време Специалния бе обещал, че никога няма да води Тотнъм, но явно забрави за това преди година. 

Миналия уикенд Шпорите постигнаха впечатляващ успех над Манчестър Сити и сега едва ли португалецът ще изневери на стила си и ще опита да измъкне успех над  Сините, които в последните си 4 мача от шампионата допуснаха едва 1 гол. 

И двата тима вкарват много и разполагат със сериозен талант в нападение, но предвид важността на сблъсъка може би сега головете няма да бъдат много. А и както обикновено в такива срещи ключов ще бъде първия гол. 

Тотнъм също разполага със сериозна мощ в предни позиции, но пък в предишните си 4 мача реализира само 6 гола. Естествено Хари Кейн и Хюн Мин Сон отново ще бъдат ключовите за атаката, като кореецът ще се опита да използва скоростта си да нанесе вреда на противника. 

Челси спечели последните 3 мача срещу Тотнъм, който има едва 7 успеха в 56 мача между двата състава от Висшата лига и е само с един триумф на „Стамфорд Бридж” във всички турнири в 34 мача от 1990-а година.   

Затова и сега тимът на Лампард не би трябвало да загуби. Тотнъм ще опита да излъже домакините, но едва ли ще се получи. Освен това равенството изглежда доста приемливо и за двата отбора, така че е може би и най-вероятната развръзка. 

Резултат: Челси – Тотнъм    1:1