Черно море победи Славия с 3:2 в мач от 14-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион “Тича” във Варна.

“Белите” поведоха с резултата в 10-ата минута чрез Радослав Кирилов, но с попадения на Матиас Курьор (18,65) и Стефан Велев (51) “моряците” стигнаха до 3:1, а в Калоян Кръстев в 88-ата намали. За тима на “моряците” играха 8 футболисти, продукт на школата на Черно море.

За началото на двубоя и двата отбора излязоха на терена със специални фланелки, на които пишеше – “Почивай в мир, Адмирале!”, като преди началния съдйски сигнал имаше едноминутно мълчаниe в памет на най-успешния треньор на ‘зелено-белия” варненски клуб – Никола Спасов.

Иначе варненци започнаха срещата с домакински натиск от първата минута. противно на логиката от случващото се на терена Славия успя да открие резултата в 10-ата минута.

Филип Антовски финтира крайният бранител на Черно море, намери вляво с чудесен диагонален пас Радослав Кирилов, който влезе навътре и с десния крак стреля мощно за 1:0. Само 8 минути по-късно обаче Черно море изравни.

Файсел Касми центрира топката прекрасно отдясно в наказателното поле, където Матиас Курьор с глава отблизо не остави шансове на Светослав Вуцов за 1:1. В 21-вата минута Славия остана с човек по-малко, след като Радослав Терзиев получи червен картон.

Илиан Илиев бе изведен зад отбраната на Славия, а бранителят на “белите” го избута цинично в гърба и реферът Давидов го изгони и даде фаул на границата на наказателното поле. Матиас Курьор изпълни прекия свободен удар, но Вуцов спаси.

В 36-ата минута Илиан Илиев остана “очи в очи” със Светослав Вуцов, но вратарят на Славия скъси ъгъла и блокир топката. В 41-вата минута Матиас Курьор бе изведен зад отбраната на Славия от Илиан Илиев и прехвърли излезлия пред наказателното си поле Вуцов. Топката обаче се отклони в левия страничен стълб на вратата на гостите и излезе аут.

Шест минути след почивката Черно море стигна до пълен обрат. Леандро Андраде центрира отляво в наказателното поле и след опит за изчистване стигна до Стефан Велев, който от въздуха с воле вкара за 2:1.

В 65-ата минута Васил Панайотов отправи удар с десния крак, но топката бе блокирана и излезе в корнер. Илиан Илиев центрира от ъгловия удар, а топката стигна до Матиас Курьор, който с глава прониза стража на гостите за 3:1.

В 88-ата минута Калоян Кръстев намали на 3:2, след като засече с глава центриране отляво от фаул, с което бе оформен и крайния резултат.