Румънски отбор от първата шестица на местната Лига 1 иска да привлече в редиците си голмайстора на Черно море и Първа лига Матиас Курьор, пише "Тема спорт". Интересът от клуба на север от Дунав е много сериозен, но отправената оферта за нападателя не удовлетворява ръководството на варненци.

Комшиите предлагат 100 хиляди евро за 32-годишния национал на Мартиника. Едва ли шефовете на моряците ще бъдат склонни да се разделят с головата си машина за по-малко от 150-200 хиляди евро.

Нападателят е реализирал цели 15 гола в 15 мача за Черно море, като прави най-силния сезон в кариерата си. Интерес към него има от още няколко клуба, сред които и такъв от Казахстан.

Днес Черно море ще изиграе първата си контрола от зимната подготовка. В 14:00 часа възпитаниците на Илиан Илиев ще срещнат втородивизионния Созопол. Мачът е планиран да се играе в Каблешково.

Наставникът на Морето смята да даде шанс за изява на почти всички футболисти. Основните, които изнесоха мачовете през есента, ще запишат по-малко игрови минути.