Оферти за двама от най-добрите млади играчи в България са постъпили в "Черно море", научи „Мач Телеграф“. Интерес от чуждестранни клубове има за Илиан Илиев – младши и викания вече и в мъжкия национален отбор Виктор Попов.

Шефовете обаче не са удовлетворени от финансовите условия и настояват да вземат за двамата далеч по-големи суми. Синът на треньора е оценяван от ръководството на минимум 1,5 милиона евро, а нищо чудно до лятото цената му да мине и два милиона, колкото "Славия" (Прага) плати за Мартин Минчев през лятото. Около милион пък е исканата сума за Виктор Попов, който преди време бе набелязан от ЦСКА и тогава ръководството на „армейците“ призна, че за играча са им поискани прекалено много пари за родните стандарти.

Ситуацията в клуба се усложни допълнително, след като нямаше как да бъде задържан звездата Матиас Курьор. Лидерът при голмайсторите след есенния дял замина за турския "Сиваспор", след като втородивизионния клуб от южната ни съседка активира неговата откупна клауза. За нападателя „моряците“ получиха едва 100 000 евро. По-рано през сезона варненци продадоха в Казахстан Патрик Андраде за 150 000 евро.