Черно море победи с 4:2 Добруджа в последната си контрола преди възобновяването на първенството. Срещата се игра на стадион „Тича“ във Варна, като преди мача бе официалното представяне на състава на „моряците“ за пролетния дял от шампионата.

Първата сериозна възможност в мача бе в 4-та минута когато Александър Василев центрира отляво в наказателното поле на гостите, а Атанас Илиев засече топката, но тя се отби в страничната греда. В 18-та минута Добруджа можеше да открие резултата. Шериф Осман успя да засече топката с глава след центриране в наказателното поле на домакините, но тя премина над вратата. В 29-та минута гредата отново спаси гостуващия тим, след като топката се отби в нея след лошо изчистване на защитник на Добруджа. В 33-та минута Денислав Ангелов стреля от около 20 метра, но топката премина над вратата на Черно море. В 43-та минута домакините откриха резултата. Алекс Фернандес бе изведен сам срещу вратаря на Добруджа Християн Христов и с техничен удар по земя вкара за 1:0.

В 48-та минута Васил Панайотов стреля от около 20 метра, но вратарят на Добруджа Християн Христов успя да улови. В 51-та минута Велислав Василев бе изведен в добра позиция отляво, преодоля вратаря и стреля от малък ъгъл, но топката се отби в гредата. В 53-та минута гостите изравниха резултата. Божидар Чуканов намери непокрит н наказателното поле на Черно море Денислав Ангелов, който с удар от десетина метра вкара за 1:1. В 56-та минута Черно море отново поведе в резултата. Атанас Илиев бе намерен в добра позиция срещу вратаря на гостите и с техничен удар вкара за 2:1. В 61-та минута гостите отново изравниха резултата. Ахмед Адемов проби отляво и центрира в наказателното поле на домакините, а Денислав Ангелов засече топката с глава след плонж за 2:2. В 86-та и 87-та минута Исмаил Иса с два гола оформи крайното 4:2.

По време на подготовката си „моряците“ изиграха общо 7 проверки. В първата победиха като гост Фарул Констанца с 1:0. Последва равенство 0:0 с втория отбор на ЦСКА 1948 в Обзор, победа с 2:0 срещу Черноморец (Балчик) и 1:1 с Етър. В последните три контроли Черно море надделя над Созопол с 1:0, Дунав Русе с  2:1, а днес победи с 4:2 Добруджа.