Познат треньор ще води "Лудогорец" в голямото дерби с ЦСКА в неделя от 20:30 часа на „Българска армия“. Става дума за Станислав Генчев. Младият специалист, който е помощник на Павел Върба, ще заеме за кратко мястото на чеха, който е в болница. Както е известно, в сряда Върба бе приет по спешност в русенско лечебно заведение, тъй като има съдови проблеми, пише "Мач Телеграф".

Той ще е поне седмица под лекарско наблюдение, като ще се нуждае от пълна почивка. Точно заради това срещу ЦСКА "Лудогорец" ще бъде воден от Генчев, както и от другия асистент на Върба – Зденек Бечка. Най-рано чехът може да започне да води тренировките другата сряда и евентуално да подготви „орлите“ за двубоя с "Берое". Последната дума обаче ще имат лекарите.

Иначе за Генчев не е нещо ново да ръководи "Лудогорец". През миналия август той смени Стойчо Стоев и постигна наистина значими неща до края на 2019 година – класиране в групите на Лига Европа, излизане от тях след победи над ЦСКА (Москва) с 5:1 и "Ференцварош" с 3:0, както и първо място в Първа лига на полусезона. Генчев няма загуба като треньор в България, като единствените му два поражения са от "Еспаньол" в турнира Лига Европа – 0:1 и 0:6.