Крузейро е отхвърлил оферта на Лудогорец за бразилския юношески национал Жадсом, съобщава местната преса, цитирана от "Тема спорт".

Според информациите разградчани са предложили около 700 хиляди долара за правата на 19-годишния полузащитник, като с бонусите сумата може да нарасне до 1 милион долара.

От управата на клуба от Бело Оризонте обаче оценяват таланта по-високо и са отказали да се разделят с него.

Самият Жадсом, който има договор с Крузейро за още три години, в момента съди клуба си заради неполучени повече от три заплати и иска разтрогване на договора.

На първа инстанция той не успя да спечели делото на 12 януари, но очаква второ изслушване в началото на февруари.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков пък засипа с похвали работата на новия треньор Валдас Дамбраускас.

Според халфа тима го очаква много добро бъдеще и ще покаже нов игрови почерк.

"Засега моите впечатления от Дамбраускас, а и тези на колегите ми са отлични. Но още е твърде рано да оценяваме работата на новия старши треньор. От това, което виждам до момента, съм изключително обнадежден за бъдещето на Лудогорец и най-вече за игровия почерк. Има още много да напредваме, ако трябва да сме честни, но ще вървим по този път и ще се трудим. Смятам, че играта на Лудогорец ще бъде много по-различна от тази преди година", заяви Дяков пред Novanews TV.

„За титлата се очертава дуел между нас и ЦСКА, но не изключвам и другите тимове като Локомотив Пловдив, Берое и ЦСКА 1948 - силни и стойностни отбори с добри футболисти. Но въпреки това считам, че битката отново ще е с ЦСКА. За момента считам, че нашият отбор е най-класният в България и може би ще триумфира с титлата. Всички в нашия тим се надяваме да е така", каза халфът.

В началото на годината капитанът захапа бившия треньор на тима Павел Върба и заяви, че чехът не е бил правилно назначение.