Любослав Пенев е треньорът с най-добър баланс у нас срещу Лудогорец. Той е водил три отбора срещу разградчани за първенство и купа - Литекс, ЦСКА и настоящия си тим Царско село, като не е губил и с трите. Балансът му е 2 победи и 3 равенства, като последното бе на 17 октомври миналата година - 1:1 с Царско село на "Хювефарма Арена".

Любо се превръща в кошмар за орлите. Начело на ловчанлии на 24 октомври 2017-а той нанесе първата загуба на Лудогорец у нас - 2:1, а дни след това пое националния отбор на България. Следващият му дуел срещу разградчани дойде чак на 9 май 2015-а. С ЦСКА той направи 0:0 срещу шампионите на "Армията". 

Трябваше да минат още 4 години за третата битка, която бе за купата, както и днешната. На 3 април 2019-а червените победиха в Разград с 1:0 в четвъртфинал, но после отпаднаха от Ботев Пд на полуфиналите. Три дни след успеха двата тима пак направиха 0:0 за първенство. 

Ел Голеадор се превръща в черна котка за Лудогорец, който вече 7 години не е печелил Купата на България. За последно това се случи през 2014 година. Оттогава орлите загубиха един финал - през 2017-а от Ботев Пд с 1:2 на "Васил Левски". Зелените имат само още един триумф в надпреварата - през 2012-а. Така при 9 титли Лудогорец има само 2 купи.