Локомотив (Пловдив) направи важна крачка в борбата за второто място в класирането на елитното ни футболно първенство, след като надигра с 2:1 като гост Лудогорец. Пловдивчани стигнаха до трите точки след обрат.

Бърнард Текпетей бе дал аванс на домакините в 15-та минута, но две по-късно Георги Минчев изравни. В 32-та минута капитанът Димитър Илиев реализира хладнокръвно дузпа и даде аванс за тима си, а голът се оказа и последен в срещата.

Двубоят в Разград, освен с празненствата по случай 10-та поредна титла на Лудогорец, ще бъде запомнен и с два червени картона за футболисти на домакините – Елвис Ману за втори жълт картон в 61-та минута и Каули Оливейра по същата причина двайсет минути по-късно.

Така Локомотив (Пловдив) остава на второто място с 55 точки, на 2 точки пред ЦСКА. Тук ситуацията е доста интересна, тъй като двубоят на пловдивчани с ЦСКА 1948 бе отменен.

ЦСКА също не игра срещу ЦСКА 1948, но вчерашната среща най-вероятно ще бъде присъдена със служебен резултат за тима от ст. „Българска армия“. БФС ще обяви решението след края на срещите от този кръг.

Шампионът Лудогорец е далеч напред с 67 точки и мач повече.