Галерия

Кирил Десподов няма гол във вратата на ЦСКА в 4-те си мача за първенство срещу червените (3 от тях за Литекс). Не вкара и в двата полуфинални двубоя с червените през сезона. Като играч на армейците той 2 пъти се разписа срещу Лудогорец – при загубата с 2:3 на 6 април 2018 г в Разград и при 1:1 на „Армията“ на 6 декември 2018 г.

Лудогорец ще влезе в дербито с нестопимите 11 точки преднина пред ЦСКА. Само преди 5 от досегашните 29 шампионатни сблъсъка армейците са били по-напред в класирането от зелените. Най-голямата разлика преди мач между двата тима бе 18 пункта в полза на разградчани преди двубоя им на 1 април 2017 г. (2:0 за Лудогорец на „Армията“).

Клубният рекордьор по мачове за първенство (243) Светослав Дяков през този сезон се появи в игра 17 пъти преди последните 3 кръга. Никога в предишните 9 сезона за тима капитанът не е записвал под 22 мача, пише „Тема спорт“.

Бразилският вратар на ЦСКА Густаво Бусато е пред своя 50-и мач за червените в първенството. Дебютът му бе на 4 август 2019 г. при домакинска победа с 1:0 над Ботев Bp. Само един чужденец на неговия пост в клуба има повече срещи от него – Витаутас Черниаускас със 75.

Българинът с най-много шампионатни мачове за армейците през настоящия сезон Георги Йомов нито веднъж досега не е бил пълни 90 минути на терена – бе сменен във всяка от 11 -те срещи, които започна като титуляр, в останалите 10 пък се появи като резерва.

Снимка: Lap.bg