Славия тресна с 1:0 Лудогорец и записа страхотна шампионатна победа, с която се изкачи на първо място в класирането.

Единственото попадение в мача заби Тони Тасев в 49-ата минута.

Трябва да се отбележи, че "белите" играха в намален състав след 57-ата минута, когато спорно от игра бе изгонен с директен червен картон Мартин Георгиев.

Дори и това обаче не помогна на разградчани, които регистрираха първата си загуба в това първенство и останаха на трето място в подреждането.


Още в 7-ата минута Ерол Дост можеше да изведе „белите“ напред в резултата, но ударът му от далечна дистанция мина над вратата. След това Пиерос Сотириу направи два пропуска за гостите.

Второто полувреме започна много силно за "белите", които поведоха в резултата с гол на Тони Тасев в 48-ата минута. Той стреля от около 25 метра и не остави никакви шансове на Серджио Падт.

В 57-ата минута главният съдия Ивайло Стоянов показа жълт картон на Мартин Георгиев след влизане на младока в краката на Текпетей. Ситуацията обаче беше преразгледана от ВАР и Георгиев бе изгонен.

До края гостите от Разград се опитаха да променят резултата, но не успяха, а в 78-ата минута Радослав Кирилов пропусна да увеличи преднината на „белите“, след като ударът му срещна гредата.

Славия - Лудогорец 1:0

Голмайстор: Тони Тасев (49)

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Андреа Христов, Мартин Георгиев, Димитър Стоянов, Ерол Дост, Георги Вълчев, Петер Макрилос, Кристиан Добрев, Тони Тасев, Мартин Сораков; 

Лудогорец: Серджио Падт, Сисиньо, Шакил Пинас, Клод Консалвеш, Елвис Ману, Пиерос Сотириу, Стефан Баджи, Игор Пластун, Жосуе Са, Бернард Текпетей, Доминик Янков;