Кирил Десподов, който за трети път бе избран за Футболист № 1 на България след 2018-а и миналата година, призна, че отново иска да играе в чужбина.

Нападателят бе продаден от ЦСКА на италианския Каляри, където не успя да се наложи, но игра добре под наем в австрийския Щурм Грац, а в последните два сезона е в основата на успехите на Лудогорец.

„Изключително съм щастлив да спечеля тази награда за втора поредна година. Тази награда ми дава невероятна мотивация и ме кара още повече да постигам успехи. Явно не съм ви подвел с думите си през миналата година. И Илия Груев, и Чочев, и всички тук са невероятни таланти и футболисти. Заедно с тях ще преследваме една мечта да класираме България на голям форум. Надявам се да е тази година. Искам да благодаря на шефовете ми в Лудогорец и националния отбор“, каза Десподов, след като получи най-ценния приз.

 „Щом съм в Лудогорец, значи се чувствам добре. Изключително уважение ми показа клубът. Знаете в какво положение бях. Оставам до лятото, после ще видим как ще се развият нещата. Искам трансфер, мисля, че отново ми е време да изляза в чужбина. Този път се надявам нещата да се развият по по-добър начин за мен. Много съм щастлив до момента в Лудогорец. Тези награди не можеш да ги спечелиш сам. Не съм мениджър, не мога да кажа дали ще ми вдигнат цената тази награди“, каза още Кирил Десподов.

"Журналистите сте хората, които са компасът, според който разбираме дали вървим в правилната посока, вие ни оценявате. Всяка награда е специална. Радвам се, че през миналата година съм затвърдил формата си. Имах един-два месеца, в които не бях във форма, но се радвам, че бързо възстанових това нещо. Иначе съм много горд, че печеля наградата за втора поредна година, иначе за трети път", откровен бе нападателят.

"Виждате колко млади момчета има в националния отбор, които искат да се изявяват и да утвърждават имената си. По-опитните ще им помагаме, ще даваме всичко от себе си. Всеки един трябва да се отнася с голяма отговорност, ако искаме да постигнем нещо", смята той.

Снимка: Lap.bg