Има начин Левски и ЦСКА да сложат край на мъките си без спечелен трофей. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод сушата на двата гранда.

"Сините" не са триумфирали от 2009 година, когато за последно станаха шампиони. "Червените" не са печелили титлата от 2008 г., но през 2016 г. грабнаха Купата на България.

В сряда те можеха да сложат край на серията без трофей, но загубиха финала от Локомотив Пловдив след изпълнение на дузпи.

И по този повод Майкъла заяви пред нашата медия. "Да направим турнир Купа на София, който да се превърне в официален. Ще се дават награди, а Венци Стефанов ще ги връчва на победителите", пошегува се Илиев пред нашата медия.

Той взаимства идеята от в-к "Вечерни новини", който дълги години връчваше купа на най-добре представилите се столични отбори. Класирането беше съставяно от мачовете помежду им.

До редовния сезон на efbet Лига Левски щеше да получи Купата. "Сините" събраха 17 точки срещу столични противници. Толкова имаше и ЦСКА, но "червените" са с по-лоша голова разлика – 15:4 срещу 14:5.

Следват Славия с 15 т., Царско село 6 т. и Витоша Бистрица 3 т.