Големият ден в ЦСКА е днес! Очаква се "армейците" официално да обявяват треньорската рокада. Нестор Ел Маестро ще бъде сменен от един от любимците на "червена" България Любо Пенев.

От "Българска армия" насрочиха пресконференция от 12.00 часа, на която новината трябва да стане факт. Причината за изненадващата рокада, която идва като гръм от ясно небе, е скандал. Досегашният наставник на отбора се е скарал с голяма част от футболистите по време на лагера в Испания.

Ел Маестро сам намекна за това в интервю пред клубната телевизия. "Най-добрата част от тренировъчния лагер е, че вече е почти приключил. Това може би е полушега, но не е лесно да бъдеш на едно и също място с едни и същи хора в продължение на три седмици. Разбирам, че това е нормално за България, но на мен ми беше за първи път, така че беше предизвикателство", заяви той преди няколко дни.

Новината за Любо Пенев беше приета с възторг от легенди и ветерани на ЦСКА. Анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла нееднократно е заявявал, че това е най-добрият вариант за треньор на отбора. "Манталитетът ни е много различен и заради това трябва да се заложи на българин. Любо Пенев е идеалният вариант. Той вече се е доказал у нас, има нужния опит и авторитет, за да се справи", казвал е бившият защитник пред нашата медия.

Супер Любо, както е наричан в Борисовата градина, има два престоя начело на ЦСКА. Назначен е на поста за първи път на 5 март 2009 година. "Армейците" тръгват с фамозна серия от 10 поредни победи в първенството. Но после губят Вечното дерби от Левски с 0:2. До края на шампионата тимът пада и от Черно море (0:1) и Литекс (0:1) и завършва втори на точка от "сините", които вдигат и последната си досега титла.

Най-големият успех на Пенев е класирането за групите на Лига Европа след паметното елиминиране на Динамо Москва с победа 2:1 в Русия. В първия мач от групите ЦСКА прави 1:1 с бъдещия финалист Фулъм, но губи останалите 5 срещи. През декември 2009 г. престоят на Ел Голеадор е помрачен от скандал, след като футболисти на ЦСКА са бити в ресторант "Окото" в квартал Горубляне. На 13 януари 2010 г. Пенев е освободен.

Вторият му престой е в най-тежкия момент в историята на клуба – от 28 април до 31 май 2015 г. Преди неговото идване "червените" са в катастрофална серия от 10 мача без успех. След края на сезона клубът фалира и започва новата кампания във "В" група с нов собственик в лицето на Гриша Ганчев. През последните години той направи няколко неуспешни опита да върне Любо Пенев начело на ЦСКА, като се предполага, че проблемът е бил във финансовите разминавания.

Дали сега опитите на Ганчев ще се увенчаят с успех, ще разберем в 12.00 часа.

Гледайте пресконференцията на ЦСКА на живо ТУК!

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcskasofiaofficial%2Fvideos%2F376698023145165%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>