Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

В началото на седмицата е време за нова порция евроквалификации. В тях националният отбор на България почива, но за сметка на това ще играе контрола срещу Ирландия в Дъблин. Целта пред "лъвовете" ще бъде да прекъснат негативната серия от осем последователни мача без победа.

Вижте класирането във Висшата лига

През уикенда се завръщат и големите европейски първенства. В Англия Манчестър Юнайтед ще се опита да постигне първи успех от три срещи насам при домакинството си на Лестър. Лидерът Ливърпул приема Нюкасъл. Мърсисайдци са фаворит в сблъсъка, но трябва да имат едно наум, защото наскоро "свраките" спънаха Тотнъм насред Лондон.

Вижте класирането в Серия "А"

Италианската Серия "А" също предлага вълнуващи двубои. Хегемонът Ювентус гостува на Фиорентина в търсене на трета поредна победа. Очаква се за първи път в официален мач на скамейката на шампионите да седне Маурицио Сари. Той не води торинци срещу Парма (1:0) и Наполи (4:3), защото се лекуваше от пневмония. Интер на Антонио Конте приема Удинезе, докато Милан гостува на новака Верона.

Вижте класирането в Ла Лига

В испанската Ла Лига Барселона приема Валенсия в най-интересния сблъсък. През миналия сезон "прилепите" направиха две равенства с каталунците за първенство и ги победиха с 2:1 на финала за Купата на Краля. Очаква се двете големи звезди на Барса Лео Меси и Луис Суарес да попаднат в групата. Двамата са почти възстановени от травми, не е изключено да започнат и титуляри. Реал Мадрид пък приема Леванте, докато другият столичен отбор – Атлетико, ще иска да продължи победния си рейд срещу Реал Сосиедад.

Вижте класирането в Бундеслигата

В Германия предстоят две интригуващи срещи. Първенецът Байерн Мюнхен гостува на РД Лайпциг, който е единственият отбор с пълен актив от точки. Именно "биковете" ще са един от основните конкуренти на баварците за Сребърната салатиера. А могат да се окажат и единствения, защото Борусия Дортмунд отново започна със старите слабости – губене на точки от непретенциозни съперници. Освен това за рурци предстои трудно изпитания: домакинство на Байер Леверкузен, който демонстрира отлична форма след първите три кръга.

Вижте класирането в efbet Лига

Наред с Топ 4 на европейските първенства, се подновява и efbet Лига. В най-напечения мач Левски приема Черно море, докато за ЦСКА предстои визита в Пловдив на Ботев. Очаква се голямата звезда на "канарчетата" Тодор Неделев да излезе срещу "червените". Той пропусна градското дерби с Локомотив (2:2) заради контузия. Тя го извади и от националния отбор за срещите с Англия (0:4) и Ирландия.

Програмата за седмицата:

Квалификации за Евро 2020

Днес от 19.00 часа:
Азербайджан – Хърватия 

От 21.45 часа:
Естония – Холандия
Северна Ирландия – Германия
Полша – Австрия
Шотландия – Белгия

Утре от 21.45 часа:
Англия – Косово
Франция – Андора
Литва – Португалия

Приятелски мач

Утре от 21.45 часа:
Ирландия – България

Англия, Висша лига, 5-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Ливърпул – Нюкасъл

От 17.00 часа:
Манчестър Юнайтед – Лестър
Тотнъм – Кристъл Палас
Уувърхемптън – Челси

От 19:30 часа:
Норич – Манчестър Сити

Неделя от 18.30 часа:
Уотфорд – Арсенал

Италия, Серия "А", 3-ти кръг

Събота от 16.00 часа:
Фиорентина – Ювентус

От 19.00 часа:
Наполи – Сампдория

От 21.45 часа:
Интер – Удинезе 

Неделя от 19.00 часа:
Рома – Сасуоло

От 21.45 часа:
Верона – Милан

Испания, Ла Лига, 4-ти кръг

Събота от 14.00 часа:
Реал Мадрид – Леванте

От 19.30 часа:
Реал Сосиседад – Атлетико Мадрид

От 22.00 часа:
Барселона – Валенсия

Германия, Бундеслига, 4-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен 

От 19.30 часа:
РД Лайпциг – Байерн Мюнхен

България, efbet Лига, 9-ти кръг

Петък от 17.30 часа:
Царско село – Локомотив Пловдив

От 20.00 часа:
Арда – Ботев Враца

Събота от 17.30 часа:
Ботев Пловдив – ЦСКА 

От 20.00 часа:
Лудогорец – Етър

Неделя от 17.45 часа:
Дунав – Славия

От 20.15 часа:
Левски – Черно море

Понеделник от 20.00 часа:
Берое – Витоша