Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

И тази седмица ще има много интересни мачове. За Ливърпул предстои второ голямо дерби след трудното гостуване на Челси, спечелено с 2:0. Сега шампионът на Англия приема Арсенал, който започна кампанията с 6 точки. Но "топчиите" загубиха последните си четири гостувания на "Анфийлд" с голова разлика 3:15 и нямат победа на този стадион от седем поредни визити – пет загуби и две равенства. Двата отбора играха един срещу друг съвсем наскоро и след 1:1 на "Уембли" Арсенал се наложи с дузпи и спечели Къмюнити шийлд.

Манчестър Юнайтед ще гони първи успех през сезона като гост на Брайтън. "Червените дяволи" спечелиха последните си три срещи срещу "чайките" и ще се опитат да продължат добрата серия. Манчестър Сити започва кампанията тази вечер с тежко гостуване на Уулвърхемптън. През миналата футболна година "вълците" постигнаха дубъл над "гражданите" и сега възпитаниците на Пеп Гуардиола ще търсят реванш.

В Италия също предстои голямо дерби. Ювентус на Андреа Пирло остави отлични впечатления при победата с 3:0 над Сампдория, но сега има далеч по-тежка задача – гостуване на Рома. В края на миналия сезон "вълците" спечелиха с 3:1 в Торино, но Юве вече си беше осигурил деветото поредно Скудето. На "Олимпико" гостите имат само една победа в последните шест двубоя, загубите са три, при две ремита. В три от случаите обаче "бианконерите" отново бяха спечелили титлата математически и не се напрягаха на Рим.

В Испания Барселона започва участието си от 3-ия кръг на Ла Лига с домакинство на Виляреал. Каталунците спечелиха последните си десет мача на "Камп Ноу" срещу "жълтата подводница", като една от тези срещи беше за Купата на Краля, останалите за първенство. След фалстарта (0:0 с Реал Сосиедад), Реал Мадрид ще гони първи успех през шампионата при визитата си на Бетис. През миналата кампания "кралете" загубиха на "Естадио Бенито Вилямарин" с 1:2, с което прекъснаха серията си от три победи в дома на севилци.

В Германия хегемонът Байерн Мюнхен гостува на Хофенхайм, но преди това излиза срещу Севиля в битка за Суперкупата на Европа. Баварците продължават да показват стряскаща форма, а през 2018 г. елиминираха испанския съперник от 1/4-финалите на Шампионска лига след 2:1 като гост и спокойно 0:0 на "Алианц Арена".

ЦСКА продължава европохода си. "Червените" приемат Б36 Торсхавн в сблъсък от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Съперникът от Фарьорските острови е сочен за пълен аутсайдер на "Българска армия". Победителят от двойката ще срещне Базел или Анортозис в плейофната фаза на турнира, което е последната стъпка преди групите.

После за ЦСКА предстои тежко гостуване на Локомотив Пловдив. В последните си пет срещи на стадиона в парк "Лаута" "червените" имат четири победи и една загуба и сега ще се опитат да продължат добрата си серия. У нас предстои още едно дерби по оста Пловдив – София. Ботев приема Левски, като "сините" ще търсят четвърти пореден успех в първенството.

Програмата за седмицата: 

Лига Европа, 3-ти квалификационен кръг

Четвтртък от 20.00 часа:
ЦСКА – Б36 Торсхавн

От 21.30 часа:
Базел – Анортозис

Суперкупа на Европа:

Четвъртък от 22.00 часа:
Байерн Мюнхен – Севиля 

Англия, Карабо Къп, 1/16-финали  

Утре от 20.00 часа:
Лейтън Ориент – Тотнъм 

От 22.15 часа:
Лутън – Манчестър Юн

Сряда от 21.45 часа:
Челси – Барнзли
Лестър – Арсенал

Четвъртък от 21.45 часа:
Манчестър Сити – Борнемут

Англия, Висша лига, 2-ри кръг

Днес от 22.15 часа:
Уулвърхемптън – Манчестър Сити

Англия, Висша лига, 3-ри кръг

Събота от 14.30 часа:
Брайтън – Манчестър Юн

От 19.30 часа:
Уест Бромич – Челси

Неделя от 16.00 часа:
Тотнъм – Нюкасъл

От 18.30 часа:
Манчестър Сити – Лестър

Понеделник от 22.15 часа:
Ливърпул – Арсенал

Испания, Ла Лига, 3-ти кръг

Събота от 22.00 часа:
Бетис – Реал Мадрид

Неделя от 17.00 часа:
Атлетико Мадрид – Гранада

От 22.00 часа:
Барселона – Виляреал

Италия, Серия "А", 1-ри кръг

Днес от 21.45 часа:
Милан – Болоня 

Италия, Серия "А", 2-ри кръг

Събота от 21.45 часа:
Интер – Сампдория

Неделя от 19.00 часа:
Кротоне – Милан

От 21.45 часа:
Рома – Ювентус

Германия, Бундеслига, 2-ри кръг

Събота от 16.30 часа:
Аугсбург – Борусия Дортмунд

Неделя от 16.30 часа:
Хофенхайм – Байерн Мюнхен

България, efbet Лига, 6-ти кръг

Днес от 20.30 часа:
Арда – Славия

България, efbet Лига, 7-ти кръг

Петък от 18.45 часа:
Ботев Враца – Монтана

От 21.00 часа:
ЦСКА 1948 – Етър

Събота от 18.45 часа:
Лудогорец – Берое

От 21.00 часа:
Ботев Пловдив – Левски

Неделя от 18.45 часа:
Черно море – Арда

От 21.00 часа:
Локомотив Пловдив – Арда

Понеделник от 20.30 часа:
Славия – Царско село