ЦСКА гостува на Базел в битка за влизане в групите на Лига Европа. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Червените" се класираха за плейофите, след като снощи победиха с 3:1 Б36 Торшавн (Фарьорски о-ви) в мач, игран на стадион "Българска армия" в София.

"За първи път през новия век ЦСКА елиминира три съперника на Стария континент. Освен това "армейците" записаха 13-ти пореден мач без загуба на своя стадион в Европа, което е клубен рекорд", заяви Коларов.

Относно следващия съперник, той заяви, че отборът на Базел е с 20 млн. евро по-скъп от ЦСКА. "Швейцарците са оценени на почти 40 млн. евро, докато "червените" на почти 19 млн. евро. От българския тим най-много струва новото попълнение Юнус Санкаре, който е оценен на 4 млн. евро. От Базел №1 по този показател е Артур Кабрал – 6 млн. евро, следван от Силван Видмер (4 млн. евро), който е играл в Серия "А" и Ла Лига, съответно с екипите на Удинезе и Гранада", добави Коларов.

Гостът припомни, че това няма да са първи мачове между двата отбора в Европа. "През 2009 г. ЦСКА и Базел бяха в една група в Лига Европа. "Червените" загубиха и двата мача – 0:2 в София и 1:3 като гост. Тогава в състава на съперника се отличаваше името на Джердан Шакири, който по-късно игра в Байерн Мюнхен, Интер, а сега е в Ливърпул", каза още Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него гостът говори за съперниците на Григор Димитров и Цветана Пиронкова на "Ролан Гарос", както и за плейофите в НБА.