Лудогорец, ЦСКА и Локомотив Пловдив ще играят срещу съперници за милиони в Европа. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Разградчани ще се изправят срещу гръцкия гранд Олимпиакос в сблъсък от от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Съперникът на родния първенец е оценен на 110 милиона евро, докато съставът на Лудогорец струва 37 млн. евро. През този трансферен прозорец Олимпиакос взе играчи за 35 млн. евро, но реално плати само на Майнц за халфа Пиер Малонго - 1,5 млн. евро", каза гостът, след което обърна внимание и на ЦСКА и Локо Пловдив.

Те играят съответно срещу Осиек и Копенхаген в в третия предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. "Съставът на хърватите е оценен на почти 33 млн. евро и взе футболисти за 10 млн. евро. Но единствено за Рамон Миерес беше платена сума - Алавес получи 2,5 млн. евро. За сравнение, отборът на ЦСКА е оценен на малко над 14 млн. евро. Още по-фрапираща е разликата между Локомотив и датчаните. Копенхаген струва почти 40 млн. евро, подсили се с играчи за 15 млн. евро, а тимът на "смърфовете струва 6,5 млн. евро", каза още Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него гостът обръща най-сериозно внимание на представянето на българските спортисти на Олимпийските игри.

Снимка: Lap.bg