След кратко пенсиониране, Тайсън Фюри отново се завръща на боксовия ринг. Шампионът на WBC в тежка категория ще защитава титлата си срещу Дерек Чисора. Битката ще се проведе на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" утре вечер и ще е трета помежду им, като Циганския крал спечели предните две, които бяха през 2011 и 2014 г. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

"След като завърши историческата трилогия с Дионтей Уайлдър, през април Фюри победи Дилиън Уайт с технически нокаут и за пореден път се оттегли от бокса, но после се завърна. И след пропадане на потенциални двубои срещу Олександър Усик и Антъни Джошуа, непобеденият британец се разбра за нов мач с Чисора. През лятото той победи Кубрат Пулев по точки, но има 12 загуби в 45 мача. Едно от останалите му поражения е именно от Кобрата през 2016 г.", припомни Коларов.

Той говори и за наградните фондове на Фюри и Чисора. "По неофициална информация, Фюри ще спечели 25 милиона долара, а Чисора 4,5 млн. Разпределението на PPV е 80/20 в полза на Циганския крал. Такова беше разпределението за Фюри и след битката му с Уайт и печалбите му са възлизали на около 30 млн. долара от системата. Според Sports Payouts през 2014 г. хонорарът на Фюри е бил над 12 млн. долара, докато Sporting Free обяви, че тогава Чисора е забогатял с около 1,5 млн. долара", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за Мондиал 2022 и НБА.  

Снимка: БГНЕС