Суперзвездата на ПСЖ Неймар е направил успешни 16 индивидуални пробива снощи срещу Аталанта. По този начин той изравни постижението на Лионел Меси в Шампионската лига от двубоя срещу Манчестър Юнайтед през 2008. През 2003 Хавиер Санети също имаше толкова за Интер срещу Динамо Киев. 

Бразилецът бе много активен, но направи серия пропуски, преди все пак да бъде замесен и при двете попадения на отбора си, които донесоха драматичната победа с 2:1 и класираха състава за полуфиналите  в надпреварата. 

Статистиката отчита, че в целия двубой Неймар е имал 113 докосвания до топката, направил е 44 подавания, от които 22 са били напред, а 19 в последната третина от терена. 

Показаната неефективност потвърди, че звездата не е в ритъм заради липсата на официални мачове, но все пак отново се видя, защо той е един от най-добрите в съвременния футбол и бе изключително амбициран и отдаден. 

Неймар спечели 25 от 32 единоборства, 9 пъти бе фаулиран и създаде общо 5 голови положения, от които едно чисто, а подаде и за изравнителния гол на Маркиньос, който бе изключително ключов.