Наполи - Милан, мач от 32-рия кръг на Серия А, стадион “Сан Паоло”, 22:45 ч. българско време.

Групата на Милан

Вратари: Дж. Донарума, Бегович, Сончин

Защитници: Калабрия, Конти, Габия, Ернандес, Кяер, Лаксалт, Романьоли

Полузащитници: Бенасер, Билия, Бонавентура, Брешани, Чалханоглу, Кеси, Крунич, Пакета, Салемакерс

Нападатели: Ибрахимович, Леао, Ребич, Малдини

 

Прогнозата на Gol.bg:

Два от отборите с най-добра форма в Серия А се срещат тази вечер в един от най-интересните мачове на кръга. Шестият в класирането Наполи посреща седмия Милан. Неаполитанците са в серия от седем победи в последните си 8 мача и имат предимство от две точки пред “росонерите”. Те пък натрупаха страхотно самочувствие след победата като гост на Лацио и още по-впечатляващият обрат над Ювентус у дома.

Добрата новина за Дженаро Гатузо е, че Калиду Кулибали и Диего Деме се завръщат в игра за Наполи, след като изтърпяха наказания. Това означава, че най-вероятно Костас Манолас и Елиф Елмас ще отстъпят титулярните си позиции, а Фабиан Руис ще замени Станислав Лоботка в средата на терена. В предни позиции ще се разчита много на Лоренцо Инсинье, който има 6 гола в 14 шампионатни мача срещу Милан.

За “росонерите” в последно време играчът във форма е Хакан Чалханоглу. Турчинът не бе сред титулярите срещу Ювентус заради лека травма, но се очаква тази вечер да започне от началото. В предни позиции Анте Ребич и Златан Ибрахимович се разбират повече от добре, но не трябва да бъде пренебрегвана и формата на Рафаел Леао.

А доказателство за добрата форма на Ребич е фактът, че той е първият играч на “росонерите” след Карлос Бака от сезон 2015-2016, който вкара поне 10 гола през втората половина на кампанията.

Резултат: 1:1