Битката за голмайсторския приз на Серия А този сезон се очертава най-интересната от 1950 година насам. Стрелецът на Лацио Чиро Имобиле засега води с 29 гола от началото на сезона, докато суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо успя да скъси дистанцията в последните кръгове и вече има 29.

Дълго време изглеждаше така сякаш Имобиле е гарантирал приза за себе си, след като вкара цели 25 гола в първите си 22 мача. След това обаче влезе в лоша серия - беше наказан срещу Милан и не успя да се разпише в следващите два мача. Така Имобиле вкара само два пъти в последните 6 двубоя на Лацио.

В същото време Кристиано Роналдо успя да запази постоянство и има 28 гола в 28 мача. Португалецът не вкара само веднъж от последните си 18 мача.

И двамата вкараха по 11 дузпи този сезон, Роналдо се разписа веднъж и от свободен удар. Това означава, че от игра голмайсторите имат абсолютно еднакви постижения.

Двама нападатели имат поне 28 гола в Серия А в първите 32 мача за първи път от 1950 година насам. Тогава битката бе между Ищван Ниерс от Интер и Гунар Нoрдал от Милан. Години по-късно подобен сблъсък имаше между звездата на “нерадзурите” Антонио Валентин Анджелило и тази на “росонерите” Жозе Алтафини.