Интер - Хетафе, мач от осминафиналите на Лига Европа, стадион “Фелтинс Арена”, Гелзенкирхен (Германия); 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

 

Интер и Хетафе най-накрая ще се изправят един срещу друг в мач от осминафиналите на Шампионската лига, пет месеца от първоначалния план. Сблъсъкът обаче ще бъде повече от любопитен - четвъртфиналистът ще бъде определен в един мач, а двубоят ще бъде игран на неутрален терен - “Фелтинс Арена” - стадионът на немския Шалке 04. Победителят от сблъсъка ще игра е в четвъртфиналите срещу Глазгоу Рейнджърс или Байер Леверкузен.

 

В последните дни треньорът на Интер Антонио Конте бе доста активен с изказванията си в медиите, като нападна директно ръководството на клуба. “Нерадзурите” завършиха на второто място в Серия А, само на точка от шампиона Ювентус, но амбициите на клуба определено бяха доста по-сериозни. И все пак Интер влиза в мача в добра форма и самочувствието от трите поредни победи в завършилия през уикенда шампионат.

Интер се класира за осминафиналите, след като в предишната фаза, в края на февруари, отстрани българския шампион Лудогорец след 2:0 в Разград и 2:1 на реванша в Милано.

Тимът на Хосе Бордалас пък се представи много добре в Лига Европа, като в предишната фаза отстрани Аякс. След подновяването на сезона в Примера дивисион обаче Хетафе далеч не бе онзи отбор и записа само една победа в 11-те мача.

За Интер участие в мача няма да вземе Матиас Весино, но пък Стефано Сенси е на разположение на Конте. Очаква се Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку да си партнират в предни позиции, въпреки че Алексис Санчес напоследък възвърна добрата си форма.

Хетафе ще бъде без централния си защитник Ерик Кабако, който бе привлечен през януари и не е регистриран за участие в Лига Европа. Дейверсон се завърна в Бразилия, което означава, че Анхел Родригес и Хайме Мата ще водят атаката на тима.

Резултат: 2:0