Бащата на Давид Силва призна, че синът му иска да продължи кариерата си в Италия и добави, че може да играе на ниво до 40 години.

Легендата на Манчестър Сити води преговори с Лацио и според медиите в Италия договорът е само формалност. Интерес към него имаше и от клубове от цяла Европа и МЛС.

“Един ден ми казва едно, а на следващия нещо друго. Лично аз се надявам той да играе в Европа, но нищо не мога да отхвърля. Все пак мога да потвърдя, че харесва италианското първенство и ми каза, че може да играе там до 40 години.

В момента има много оферти и той трябва сам да избере. Ще бъде хубаво да подпише с Лацио, въпреки че Рим е доста далеч от нас, но това ще бъде голям шанс за него. Знам, че трудно ще се завърне в Италия, след като лично ми е казвал, че е малко вероятно да играе отново за Валенсия”, коментира Фернандо Силва.

Според “Тутоспорт” Давид Силва ще подпише договор с Лацио срещу заплата от 60 хиляди евро на седмица. Това е далеч от приходите на плеймейкъра в Манчестър Сити, където прибираше по 250 хил. евро на седмица. Според друг източник  - “Ил Темпо” заплатата на Силва в Лацио ще бъде 90 хил. евро.