Барселона ще се опита да привлече лидера на защитата на Лестър Чаглар Сьойюнджю, а според медиите в Каталуня сделката ще бъде за около 35 млн. евро. Лестър ще предложи нов договор на турския национал, но преговорите засега зациклиха.

Защитникът бе сред най-добрите на поста си във Висшата лига на Англия. Бившият му агент Мустафа Догру, който осъществи преминаването на Сьойюнджю от Фрайбург в Лестър през 2018 г, заяви, че интересът на Барселона към турчина е реален.

В момента защитникът е представляван от базираната в Мюнхен мениджърска агенция Arena 11 Sports group, която движи делата още на Садио Мане, Наби Кейта от Ливърпул и Марк-Андре тер Стеген от Барселона.

Сьойюнджю има договор с Лестър за още три години, но преговорите за подновяването му текат от доста време. “Възможно е Барселона да привлече Сьойюнджю през лятото. Те искаха да го вземат още, когато бе играч на Алтинорду през 2016 г. Тогава преговаряхме, предложиха ни интересен проект, но ние искахме за него да играе редовно и затова приехме офертата на Фрайбург.

Ливърпул е единственият отбор от Висшата лига, който може да го привлече, а интерес към него има и от ПСЖ”, заяви Догру.

През април обаче защитникът заяви, че не е сега моментът за негов трансфер: “Не мисля, че ще бъде правилно да напусна в момента. Наслаждаваме се на добър сезон и освен всичко друго - все още имам много да уча”.