Интер – Байер Леверкузен, четвъртфинал в Лига Европа, стадион „Меркур Шпил-Арена“, Дюселдорф; 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Само преди дни Интер успя да отстрани Хетафе в осминафиналите на Лига Европа и тази вечер ще спори за място на финала срещу Байер Леверкузен. „Аспирините“ пък довършиха свършеното в Глазгоу и отстраниха Рейнджърс.

Така голямото шоу и финалната осмица на Лига Европа в Германия стартира тази вечер. Арена на битката ще бъде стадионът в Дюселдорф, а единствената лоша новина за феновете е, че те няма да бъдат допускани до трибуните. Това ще бъде първи четвъртфинал за Байер в Европа от сезон 2007/2008. „Аспирините“ не са стигали полуфинал от 2002 година, когато с Димитър Бербатов в състава загубиха финала в Шампионската лига от Реал Мадрид.

Едва ли треньорът на Интер Антонио Конте ще прави промени в състава си в сравнение с победата от 2:0 над Хетафе. Тогава Ромелу Лукаку даде аванс на „нерадзурите“, които щяха да имат проблеми, ако Хорхе Молина не бе изпуснал дузпа в 76-та минута. Резервата Кристиан Ериксен подсигури успеха в 83-та минута. Въпреки гола си датчанинът най-вероятно пак ще остане на пейката за сметка на Роберто Галярдини.

Ромелу Лукаку пък е в серия от 8 поредни мача с гол в турнира (общо 11 попадения), която започна още с Евертън през сезон 2014/2015.

„За нас е много важно да продължим участието си в Европа, защото това носи голям опит на отбора. Искам да видя агресия от играчите срещу Байер, но също така желания и решителност. Продължаваме да се подобряваме и вече сме много корав отбор. Доволен съм от работата си в клуба“, заяви треньорът на Интер Антонио Конте.

Колкото до Леверкузен, всички погледи ще бъдат вперени в Кай Хаверц. Талантът е желан от някои от най-големите клубове в Европа, но се говори, че фаворит за подписа му е Челси. Хаверц се прояви и срещу Рейнджърс, като асистира за единствения гол в срещата на Муса Диаби. Флориан Вирц започна титуляр срещу шотландците, но е много вероятно тази вечер мястото му да бъде заето от много по-опитния Леон Бейли. Под въпрос за мача е Карим Белараби, а твърдо аут са Чарлс Арангис (контузен) и Надием Амири (под карантина).

„Нашата футболна философия е такава – искаме да играем атакуващ и атрактивен футбол. Искаме да вкарваме много голове. Това е нашата визия за нещата. Като цяло италианските отбори се отбраняват много добре. От друга страна Интер е различен отбор – те пресират високо и изграждат много от атаките си отзад. Не играят с дълги топки. Това ни дава някои възможности“, каза треньорът на Байер Леверкузен Петер Бош.

Резултат: 2:1