Треньорът на Ювентус Андреа Пирло разкри, че е малко вероятно Луис Суарес да бъде привлечен в отбора. Така по всичко личи, че „Старата госпожа“ ще привлече голмайстора на Рома Един Джеко.

„Чакаме нов централен нападател, но трансферният пазар ще бъде отворен още дълго време и всеки отбор има подобни проблеми. Няма да избързваме. Малко вероятно е Луис Суарес да бъде новият централен нападател на Ювентус. Много дълго време отне за изваждането на италиански паспорт“, призна Пирло.

„Чувствам се добре, но най-важното е, че момчетата се чувстват добре. Имаме достатъчно играчи за утрешния мач. Ще видим какво ще правим с Алекс Сандро, докато Пауло Дибала и Матайс де Лихт най-вероятно няма да играят.

Имам някои съмнения за титулярния състав, но аз съм в Ювентус и тук е пълно с шампиони. Деян Кулушевски и Лука Пелергини познават много добре Серия А, докато Уестън Макензи и Артур ще имат малко повече време за адаптация“, заяви новият треньор на Ювентус.

Легендарният италианец най-вероятно ще върне отново схемата на Антонио Конте 3-5-2, след като през предишния сезон Юве игра при 4-3-3.

„Имам своите идеи. Искам да контролираме срещата, да играем атакуващ футбол, така че основната концепция ще бъде запазена. Очаквам тежък мач срещу Сампдория, защото знам колко добър треньор е Клаудио Раниери. Ще опитаме да намерим празните пространства между линиите, въпреки че те едва ли ще са много. В същото време трябва да внимаваме за контраатаките им“, каза още Пирло.