Неубедителното представяне на Манчестър Сити във Висшата лига продължава и равенството 1:1 като гост на Уест Хем го доказа. “Гражданите” спечелиха последните пет визити на “Лондон Стейдиъм” и то с повече от убедителни резултати, но днес проспаха първото полувреме. Михаил Антонио даде аванс на “чуковете” с красив гол със задна ножица в 18-та минута. В 51-та резервата Фил Фоудън донесе равенството на Сити, а до края на мача “гражданите” имаха няколко добри положения, но Рахийм Стърлинг пропусна две чисти.

Така след 6-тия кръг Манчестър Сити е на незавидното 11-то място с 8 точки и голова разлика 8:8. Уест Хем пък записа второ поредно равенство след 3:3 с Тотнъм в последния кръг и запазва 10-то си място също с 8 точки. Сити все пак има и мач по-малко.

Двубоят започна равностойно, а домакините успяха да поведат в резултата при първата си по-сериозна атака. В 18-та минута “гражданите” не бяха концентрирани при едно нападение на Уест Хем, Куфал центрира от дясното крило, а Михаил Антонио с гръб към вратата успя да насочи топката в мрежата - 1:0 за “чуковете”.

Като цяло играта на Сити през първото полувреме не бе добра и момчетата на Пеп Гуардиола могат да бъдат благодарни, че не се прибраха на почивката с повече от гол пасив. От друга страна играта на Уест Хем вървеше, но възпитаниците на Дейвид Мойс така и не успяха да нанесат втори удар по амбициите на тима от Манчестър.

На почивката Гуардиола пусна в игра Фил Фоудън, а и представянето на “гражданите” се повиши. Така в 51-та минута именно Фоудън изравни, след като Жоао Кансело проби по лявото крило и достави добра топка за младия английски национал, който я овладя добре и с хубав изстрел с левия крак в близкия ъгъл направи 1:1. Това бе 7-ми гол на Фоудън от рестарта във Висшата лига заради пандемията от Covid-19 през юни, като за този период единствено Рахийм Стърлинг (11) има повече.

Сити пое контрола върху срещата и упражни сериозен натиск и в 62-та минута коварен изстрел на Кайл Уокър затрудни сериозно Фабиански. В игра за гостите се появи и Кевин Де Бройне, който пробва късмета си от свободен удар, но Фабиански отрази. Малко след това вратарят на домакините успя да отклони и остро центриране на Кансело.

В 85-та минута Уест Хем пропусна прекрасна възможност да спечели срещата, след като Пабло Форналс бе изпуснат от защитниците на гостите. Испанецът бе на около пет метра встрани от наказателното поле и реши да прехвърля Едерсон, но прати топката право в ръцете му.

В ответната атака Ман Сити също пропиля страхотен шанс. Де Бройне изведе Стърлинг сам срещу Фабиански, но английският национал си пое “тежко” топката, заради което стражът на домакините успя да скъси удара му и в последствие да избие топката.

В 89-та минута Стърлинг отново се отскубна от защитата на “чуковете”, но се забави със завършващия удар ив крайна сметка въобще не се стигна до шут към вратата на Фабиански. В третата минута на добавеното време Марез изскочи сам срещу стража на домакините, който отклони топката, но след това тя се удари в гредата.

Уест Хем - Манчестър Сити 1:1
1:0 Михаил Антонио 18’
1:1 Фил Фоудън 51’

Уест Хем: Фабиански, Кресуел, Балбуена, Огбона, Масуаку, Райс, Сучек, Куфал, Форналс, Боуен (69 - Алер), Антонио (52 - Ярмоленко)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър (78 - Зинченко), Диас, Гарсия, Кансело, Гюндоган, Родри, Силва (68 - Де Бройне), Стърлинг, Марез, Агуеро (46 - Фоудън)