Шахтьор Донецк и Интер завършиха 0:0 на Олимпийския стадион в Киев в мач от Група В на Шампионската лига. Двубоят бе ръководен от Георги Кабаков, а „нерадзурите“ трябва да съжаляват горчиво, че не си тръгнаха с трите точки от украинската столица. Вероятно вина за това има и българският рефер, който не даде дузпа за нарушение срещу Ромелу Лукаку през второто полувреме.

Седмица след невероятния триумф като гост на Реал Мадрид украинците бяха тотално надиграни от италианците, въпреки че имаха и своите шансове. Така преди мача между Реал Мадрид и Борусия Мьонхенгладбах в 22 ч. в класирането Шахтьор води с 4 точки, пред Интер вече с 2. Немците са на третото място с 1 т.

Първото полувреме бе изцяло за Интер, а хората на Антонио Конте трябва да съжаляват много за пропуснатите си шансове. В 17-та минута Лукаку бе изведен сам срещу Трубин, но не успя да го преодолее. Топката се върна към Николо Барела, който удари напречната греда.

Добрите изяви на „нерадзурите“ продължиха и малко след това удар на Барела бе отразен със сетни усилия от Трубин. Лукаку пък стреля с глава след центриране от ъглов удар, но прати топката покрай вратата.

В края на първото полувреме Интер отново бе на сантиметри от гола. Лукаку стреля опасно от свободен удар, но стражът на домакините показа страхотен рефлекс и отрази.

След почивката Интер показа, че ще търси по-активно победата. В 54-та минута Лаутаро Мартинес направи уникален пропуск. Трубин изби коварен удар, а топката се озова у аржентинеца на метри от вратата. Лаутаро обаче незнайно как не намери опразнената врата.

Последваха равностойни двайсетина минути, а в 77-та дойде и най-спорното положение в срещата. Бондар повали Лукаку с двете си ръце в наказателното поле. „Нерадзурите“ дълго време протестираха заради пасивността на Кабаков. В един момент част от играчите на Интер дори наобиколиха българина. Той обаче даде сигнал, че се е консултирал с колегите си в стаята за видеоповторенията и бе категоричен – дузпа няма! Телевизионните повторения или не бяха достатъчно убедителни, или показаха, че дузпа по-скоро има.

До края Интер държеше инициативата, но така и не стигна до гол.

Шахтьор Донецк – Интер 0:0

Шахтьор Донецк: Трубин, Корнийенко, Бондар, Кохолава (62 – Матвийенко), Додо, Марлос (88 – Патрик), Майкон, Соломон, Антонио, Тете, Дентиньо (15 – Тайсон)

Интер: Ханданович, Бастони, Де Фрай, Д'Амброзио (79 – Дармиан), Йънг (85 – Пинамонти), Видал (79 – Ериксен), Брозович, Барела, Хакими, Мартинес (72 – Перишич), Лукаку