Манчестър Сити продължава прекрасните си изяви в Шампионската лига и след успеха с 1:0 над Олимпиакос в Атина записа четвъртата си поредна победа в Група С. За разлика от Висшата лига, където нещата не стоят никак добре, момчетата на Пеп Гуардиола нямаха особени проблеми с гърците, но реализираха само веднъж. Фил Фоудън вкара в 36-та минута. Дебют за англичаните записа 19-годишният талант на клуба Томас Дойл.

С този успех “гражданите” са комфортно на върха в класирането с 12 точки, с 6 повече от Порто и на 9 пред Олимпиакос. Олимпик Марсилия все още е без точки, но може да промени това в домакинството си на Порто от 22 ч. Тимът на Гуардиола си гарантира и участие в осминафиналите на турнира.  

Очаквано, Манчестър Сити владееше повече топката и още от първите минути си пролича, че е по-добрият отбор на терена. В 9-та минута Фил Фоудън пръв имаше шанс да открие резултата, след като отправи добре насочен удар, но Жозе Са изби с прекрасен рефлекс.

Малко след това Габриел Жезус бе намерен в наказателното поле с центриране от крилото, но ударът му с глава не затрудни особено Са. Натискът на Сити продължи и в 31-та минута Жезус направи нов сериозен пропуск. Бразилецът изскочи сам срещу вратаря на домакините и стреля между краката му, но Са отново реагира много добре и отрази.

Само пет минути по-късно стражът на гърците нямаше никакъв шанс. Рахийм Стърлинг бе намерен на скорост в наказателното поле, върна топката с пета към Фил Фоудън, чийто удар нямаше спасяване - 1:0 за “гражданите”. До края на първото полувреме Стърлинг имаше възможност да покачи на 2:0 и то два пъти, но така и не нанесе добър завършващ удар.

Събитията в Атина не се продължиха и след почивката. Само пет минути след подновяването на играта Илкай Гюндоган намери една отбита от защитниците на гърците топка, но стреля покрай гредата. В 63-та минута Жезус поиска дузпа, но реферът не реагира. Само минута по-късно Жоао Кансело изскочи в наказателното поле и бе абсолютно непокрит на точката на дузпа, но стреля право в ръцете на Са.

Сериозен пропуск направи и друг португалец. В 75-та минута Бернардо Силва проби в наказателното поле и стреля по тревата, но топката облиза страничната греда.

Единственото по-добро положение за домакините бе в 88-та минута, когато Фортунис намери от воле една отбита топка от границата на наказателното поле. Лидерът на Олимпиакос обаче не успя да намери очертанията на вратата.

Олимпиакос - Манчестър Сити 0:1
0:1 Фил Фоудън 36’

Олимпиакос: Са, Семедо, Ба, Сисе, Дрегер (66 - Врусак), М’Вила, Родригеш (71 - Бухалакис), Рафиня, Камара, Фортунис, Масурас (78 - Судани)

Манчестър Сити: Едерсон, Менди (78 - Зинченко), Диаш, Стоунс, Кансело, Родри (76 - Фернандиньо), Гюндоган (86 - Дойл), Фоудън, Силва, Стърлинг (75 - Марез), Жезус (78 - Агуеро)